Zwaarmoedige Verhalen voor bij de .... (1975)

Zwaarmoedige Verhalen voor bij de Centrale Verwarming

 

| Film | Cast & Crew |

 

 

Synopsis:

Een vierluik.

Nederland

Première

20 maart 1975

Duur

ca. 95 min.

Genre

Drama / Komedie

Productie

City Film

Regie

Deel 1. Bas van de Lecq

Deel 2. Guido Pieters

Deel 3. Ernie Damen

Deel 4. Nouchka van Brakel

 

Cast:

Rijk de Gooyer - Postbode

Lex Goudsmit - Gepensioneerde

Peer Mascini - ….

 

Taal

Nederlands

Deel 1: Meneer Frits en Juffrouw Lenie

Meneer Frits is op kantoor de directe chef van juffrouw Lenie, een typiste. Frits woont op kamers, Lenie nog bij haar ouders thuis. Op een goede avond spreekt Frits in de stad een dame aan en dat blijkt Lenie te zijn. Hij brengt haar met de tram thuis en wordt daar binnen geloodst door haar moeder. In de goede kamer lijkt dan iets moois gaande te raken tussen deze twee.

 

Deel 2: De Smalle Oude Man

Opa heeft kip noch kraai op de wereld. Hij leeft op een kamertje in een oude stadswijk en vult zijn dagen met tegen de poes praten, vogelveren opplakken en een wandelingetje maken. Op een dag vlak voor Kerstmis loopt het uit de hand: een soort tafeltje-dek-je tast zijn onafhankelijkheid aan, twee aggressievelingen provoceren hem en pakken zijn jas af. Als hij vervolgens nodig moet en zijn plas in een portiek doet, wordt hij aangezien voor een exhibitionist.

Deel 3: Zeeman Tussen Wal en Schip

Jon heeft gevaren en heeft nu een baantje als inpakker in een fabriek, leeft samen met een meisje dat klarinet speelt in een bar en is doodongelukkig met deze situatie. Hij wil weer varen. Hij drinkt dan ook te veel en wenst dat meisje met de klarinet een auto-ongeluk toe.

 

Deel 4: Een Winkelier Keert Niet Weerom

Een middenstander die porselein verkoopt, ziet dat porselein verkopen op een regenachtige dag niet meer zitten en trekt er met een roeibootje dat dagje tussen uit. Hij ontmoet een postbode, wiens zakmes hij leent en molt. Deze vraagt er vervolgens honderd gulden voor. De winkelier weigert. De postbode blijft hem verder op zijn fiets achtervolgen. In ruil voor zijn broodje en zijn bootje krijgt de winkelier de fiets, waarvan de banden dan leeg blijken te zijn.